3 belangrijke tips, om je hoofd te ontspannen

Herken je dat? Je maakt je zorgen over iets of iemand. Die gedachten willen maar niet uit je hoofd. Wat kun je hieraan doen?

1. Wandel het eruit Dit hoor je vast vaker, maar waarom is wandelen nou zo belangrijk. Wanneer je wandelt, wikkel je je voeten af en zet je je voeten op de grond, daarmee kom je in contact met de aarde. Kijk om je heen naar de omgeving, de natuur, de bloemen, de groene bladeren, hoor de vogels fluiten, de wind ruisen. Adem vier tellen in door je neus en blaas in vier tellen uit via je mond. Zo raak je in je eigen wandelritme. Door een half uur te wandelen, kan de energie vanuit je hoofd naar beneden stromen en kom  je in het nu Je raakt  uit je gedachtenspinnenweb.

baby-1399332_1280

2. De buitenlucht zorgt bovendien voor meer zuurstof in je lijf. Je lichaam en hersenen gaan beter functioneren. Tevens heeft Je lichaam het licht van buiten nodig. Het verbetert je stemming! Of de zon nu schijnt of niet, ga lekker naar buiten, je knapt er van op.

3. Begrens je beschikbaarheid Stel  jezelf een grens in het checken van je mobiel (appjes) of computer. Ieder bericht geef weer een extra prikkel. Moet je er wat mee, maakt het indruk, wordt je er onrustig van.  Je hoofd heeft rust nodig om te kunnen ontspannen, hoe aanlokkelijk al die appjes en social media ook zijn. Ze zorgen er ook voor dat je hoofd niet echt ontspant. Kijk bijvoorbeeld ’s avonds na 21.00 uur niet meer op je telefoon of computer. Vaak weten we dit eigenlijk wel, maar vergeten we het gewoon te doen. Sluit een drukke dag af met een wandeling in de buitenlucht, een half uur is voldoende. Probeer eens op vaste tijdstippen je telefoon en social media te raadplegen en na 21.00 uur is het rust.

Ontspannen doe jezelf!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *