Vragen

Geeft dit boek LevenWerkenGenieten mij echt een antwoord op hoe ik kan genieten?

Door het boek te lezen en de stappen te volgen, ontdek je niet alleen weer opnieuw waarvan jij geniet in het leven, maar ook hoe je er zelf voor zorgt ( in je drukke bestaan) om toch zoveel mogelijk te blijven genieten.

Ik kan me niet voorstellen dat je altijd maar van alles kunt genieten in je leven, hoe kijk jij daarnaar?

Gebeurtenissen in je leven kunnen heel aangrijpend en verdrietig zijn. Ze zijn onderdeel van het leven, zoals het is. Je hebt tijd nodig om gebeurtenissen in je leven te verwerken en te accepteren. Iedere gebeurtenis is weer een nieuwe ervaring. De een beschikt over een grotere veerkracht dan de ander. De kunst is om, als je eraan toe bent, te kijken naar wat er wel is of was en daar de kracht uit halen om van daaruit weer verder te kunnen.

Waarom zou  ik dit boek aanschaffen? 

Veel vrouwen worstelen met hun tijd en energie. Op het moment dat er een ingrijpende gebeurtenis in je leven plaatsvindt,  is de kans aanwezig dat je de balans kwijtraakt. Vanuit mijn praktijk Double Happiness heb ik veel vrouwen begeleid die last hebben van stress, burnout of depressie. De kennis en ervaring die ik daarbij heb opgedaan, wil ik juist preventief inzetten voor vrouwen die, nu worstelen met hun tijd en energie en op hun tenen lopen. Door het lezen van dit boek ben je snel in staat met simpele aanpassingen, tips of adviezen weer vat te krijgen op je bestaan en hoef je de afslag van overspannen zijn, burnout of depressie niet te nemen. Ik gun het iedereen om met meer plezier en gemak te leven. Dat is mijn drijfveer achter dit boek. Aan jou de keuze.

 Wat is de motivatie achter het boek?

Dagelijks zie ik overbelaste vrouwen die worstelen met hun tijd en energie die alles heel goed willen doen en bang zijn de grip kwijt te raken. Ze verliezen zich in werk, de zorg voor hun kinderen, partner, familie en het voldoen aan allerlei sociale contacten en verplichtingen. Ze raken steeds verder van zichzelf en hebben steeds minder plezier in de dingen die ze doen. Hier ontstond het inzicht. Als ik jonge hard werkende vrouwen nou op een eerder moment in hun leven kan bereiken met eenvoudige handvatten en tips.  Zaken die deze vrouwen juist vergeten te doen wanneer ze zo druk zijn. Door een simpele bijsturing zijn ze met deze handleiding in staat veel werk te verzetten en zich toch goed te voelen. En als vrouwen weer genieten, inspireren ze hun kinderen, partner en de wereld om zich heen!

Waarom heb je dit boek alleen voor vrouwen geschreven en niet voor mannen?

Ik kan je geruststellen mannen lezen dit boek ook. Ze kopen het voor hun vrouw en lezen het stiekem ook hoor ik van lezers. Relatief meer vrouwen dan mannen hebben last van stress, burnout en depressie. Naast mijn eigen ervaringen als vrouw heb ik in mijn praktijk Double Happiness de meeste ervaring opgedaan met vrouwen. Mannen zitten toch iets anders in elkaar. Natuurlijk gun ik mannen ook om zo veel mogelijk te genieten in hun leven. Ik heb besloten om vanuit mijn opgedane kennis en ervaring het boek geschreven. Psycholoog Jan Schulkes geeft in zijn review over LevenWerkenGenieten aan dat dit boek zeker ook heel nuttig is voor mannen.