Genieten wat is dat ook alweer?

Wat is genieten? Genieten is een golfje van geluk dat door je heen gaat. Je voelt de energie van top tot teen. Je bent op dat moment met al je aandacht in het nu. Je ziet, ruikt, proeft, hoort of voelt wat er is en wat dit met je doet.  Je haalt daarbij het beste uit het moment. Genieten doe je van wat je nu wordt aangereikt: de natuur, de mensen die van je houden, de dieren en de wereld om je heen.

dreamstime_l_16403411-klein.jpgHoe doe je dat? De ingrediënten van genieten zijn op ieder moment aanwezig, je hoeft het alleen maar te zien en ervaren. Genieten van alledaagse dingen.  De geur van je kopje koffie, genieten van de eerste zonnestralen van de dag, de jonge bladeren aan de bomen, in alle rust een boek lezen, met aandacht naar muziek luisteren, de stilte om je heen, de vogeltjes horen kwetteren, de lammetjes in de wei, kinderen die heerlijk aan het spelen zijn. Het is de kunst om deze momenten op te merken en te ervaren. Iedereen geniet weer van iets anders, het gaat om wat jij ziet en ervaart.

Genieten levert je meer ontspanning, plezier en energie op. Probeer van iedere dag zoveel mogelijk te genieten door het gewoon te doen!

Waar geniet jij van? Laat weten in het commentaarveld, hieronder, waar jij van geniet, dan inspireren we elkaar!

 

 

2 gedachten over “Genieten wat is dat ook alweer?

  1. Onbekend

    Vandaag heb ik ervoor gekozen om een afspraak ’s avonds af te zeggen. Op deze eerste zwoele zomeravond wil ik genieten van mijn tuin en mijn gezin. Ik wil genieten in het nu en al mijn zintuigen gebruiken om de zomerse geuren op te snuiven, zonder me schuldig te voelen of niet aardig gevonden te worden. Wat een bevrijding!

  2. admin Bericht auteur

    Wat goed dat jij besloten hebt van die prachtige zomeravond te gaan genieten samen met jouw gezin. Pak het moment wanneer het er is. Heerlijk die zomerse geuren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *