Hoe breng jij je hoofd tot rust?

Herken je dit? Je hoofd zit vol met allerlei gedachten en zorgen waar je maar niet los van kunt komen. Je wil wel genieten van het moment, maar je gedachten dwalen steeds af. Als je hoofd toch even stil kon zijn met denken. Even helemaal niets en leeg en stil. Wat zou dat lekker zijn. Soms is het lastig om je hoofd tot rust te brengen. Je hebt gewoon te veel aan je hoofd. Je wil wel ontspannen, maar het lukt je niet. Graag wil ik een actueel voorbeeld met je delen.dreamstimefree_2461623-klein.jpg

Wat kun je doen wanneer je je zorgen maakt om iemand? Mijn dochter is nu op vakantie in Egypte met haar vriend terwijl er in Cairo grote onlusten zijn uitgebroken. Ze zit ver weg van Cairo. Ik kreeg gisteren een sms van haar, om ons gerust te stellen dat alles goed is en ik me geen zorgen hoef te maken, en daarbij het bericht we moeten wel op het hotelterrein blijven.  Ze voelt zich veilig.  Met deze berichtgeving kan ik twee dingen doen.  Ik kan mezelf helemaal gek maken met allerlei gedachten over wat er allemaal nog meer aan de hand kan zijn en dat het misschien wel veel erger is dan ze laat weten etc.  Daar word ik zelf dan erg ongerust over en kan mezelf helemaal gek maken met deze gedachten. Of ik kan besluiten, in gedachte,  contact met mijn dochter te maken, door even vanuit mijn hart te voelen of het goed is met haar. En als ik dat doe, dan voelt het goed. Ik vertrouw op mijn gevoel. De onrustige gedachten die bij me opkomen, sus ik met mijn gevoel dat het goed is met haar. Steek ik nu mijn kop in het zand? Nou nee, ik blijf wel alert en volg het nieuws. Ik maak gewoon regelmatig gevoelsmatig even contact met haar, zonder te smsen,  en zolang het goed voelt is het goed. Zo breng ik mijn hoofd tot rust.  Er zijn ook nog andere manieren om je hoofd tot rust te brengen.

Een eenvoudige manier om je hoofd tot rust te brengen? De meest effectieve manier is lekker een wandeling gaan maken in de buitenlucht. Terwijl je wandelt, wikkel je je voeten stap voor stap goed af. Observeer, met je zintuigen ,de omgeving waarin je nu bent en loopt. Kijk bijvoorbeeld naar het frisse groen,  snuif de geuren op, voel de wind langs je gezicht en hoor de vogeltjes kwetteren. Je hoeft alleen maar te observeren. Probeer dit tenminste een half uur lang te doen. Heb je veel aan je hoofd, maak dan een langere wandeling. Je zult echt merken dat je hoofd ervan opfrist.

Hoe krijg je dit voor elkaar wanneer je hele dagen op kantoor zit? Maak tijdens je middagpauze een  wandeling. Ben je op de fiets is dat prima. Ben je met je auto op het werk, zet deze dan wat verder weg dan loop je in ieder geval een stukje naar kantoor en heb je weer wat buitenlucht te pakken! Kies een moment uit wat bij jou past.

Laat weten hoe jij je hoofd leegmaakt, dan kunnen we elkaar inspireren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *