Hoe ga jij om met dagelijkse prikkels? Laat jij je afleiden?

Afleidingen en verleidingen. Onze wereld zit er vol mee. Volgens wetenschappelijk onderzoek, verwerk je gemiddeld 10.000 prikkels per seconde. Per minuut zijn dat 600.000 prikkels. 36 miljoen prikkels per uur. Per dag durf ik ze zelfs niet meer uit te rekenen. Prikkels die je opvangt van zowel binnenuit als buitenaf. Je ziet, hoort, voelt of ervaart voortdurend wat er is.

Je kunt je op ieder moment laten afleiden van waar jij mee bezig bent. Het kan heel leuk zijn om je te laten verleiden of afleiden. Het kan er ook voor zorgen dat je helemaal niet toekomt aan wat je van plan was. Dan wordt het lastig. Hoe zorg jij ervoor dat je je niet te veel laat afleiden?

Een sms, whatsapp, telefoon, tv, social media, een kleine greep uit de dagelijkse prikkels op je pad, prikkels die je hart kunnen verwarmen of die je afleiden van je werk.

Herken je dit? Je bent een middag met je kinderen aan het spelen, komt er een sms of telefoon van je werk. Je kunt de verleiding niet weerstaan. Je besluit snel naar de sms te kijken of je luistert de voicemail af. Het bericht (van je werk of van een vriendin) grijpt je zo aan, dat je je niet meer kunt concentreren op het spel samen met je kinderen. De kinderen merken dit en worden ineens lastig, gaan jengelen. Ze brengen je in feite de boodschap, mam je bent nu niet met je aandacht bij mij. Ze hebben helemaal gelijk. Dit is mijn ervaring, toen mijn kinderen klein waren en van tal van moeders met jonge kinderen.

Of zoals van de week, toen ik snel even op internet wat wilde opzoeken en nog even snel mijn mail ging checken. Een half uur later zag ik mezelf ineens uitgebreid mijn mail beantwoorden en was totaal vergeten wat ik wilde opzoeken. Is dit ook herkenbaar voor jou? Hoe zorg jij ervoor dat je je niet te veel laat verleiden of afleiden door allerlei prikkels? Wat is jouw tip?

Laat het me hieronder weten. Volgende week laat ik je weten hoe ik hiermee omga en wat ik klanten adviseer.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *