Koester jouw vakantiegevoel

Terug van vakantie gaan we weer aan het werk en komen we snel in ons gewone dagelijkse ritme. Op tijd op, je klaarmaken voor de dag, kinderen op tijd naar school, aan het werk, van afspraak naar afspraak, je dag is voorbij voor je het in de gaten hebt. Voor je het weet ben je zo in beslag genomen door allerlei activiteiten dat je jouw lekkere vakantiegevoel vergeet en loop je als vanouds weer te rennen en vliegen om alles op tijd voor elkaar te krijgen. Hoe zorg je dat je nog langer profiteert van jouw vakantiegevoel?

Herinnering aan een heerlijke wandeling samen met mijn man

Herinnering aan een heerlijke wandeling samen met mijn man

  • Denk terug aan de fijne vakantiemomenten
  • Plak jouw favoriete vakantiefoto op in de keuken ter herinnering
  • Zet je favoriete beeld in je mobiel of als bureaublad in je computer
  • Vertel over je belevenissen met vrienden, familie of collega’s
  • Trek een trui aan die je op vakantie hebt gekocht

Favoriete moment in beeld Wat we onthouden, van onze zomervakantie, slaan we grotendeels als plaatjes op in ons geheugen. Dit is de kracht van ons geheugen. Beeldtaal werkt sneller dan de taal in woorden. “Een plaatje zegt meer dan 1.000 woorden”. We slaan deze beelden op en hoeven ze alleen maar terug te halen in ons geheugen om ze opnieuw te voelen. De vakantietintelingen zijn weer voelbaar.

Koester deze vakantiemomenten Probeer deze herinneringen goed te bewaren voor momenten dat je je minder goed voelt. Hoe doe je dit? Neem even twee minuten voor jezelf. Ga lekker zitten en sluit je ogen. Nemen even de tijd en denk terug aan je vakantie. Haal jouw favoriete momenten in je gedachte naar boven. Wat zie je? Welk geluid hoor je? Ruik of proef je iets? Wat voel je? Neem het even goed in je op en voel wat dit beeld in het nu met je doet? Ga verder met je dag.

Jouw database Dit is het plaatje wat vanaf nu in jouw database zit. Je hoeft het alleen maar op te roepen en je voelt de energie weer stromen. Roep dit beeld zo vaak op als je wilt en het gevoel komt vanzelf weer bij je terug, de energie gaat stromen. Probeer het eens, ik ben benieuwd naar je ervaring en jouw favoriete vakantiemoment.

Graag wens ik je nog een heerlijke nazomer!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *