Leef het leven ten volle

Geniet jij ook zo van deze periode, waarin de klaprozen je tegemoet zwaaien vanuit het gras vol bloemen. Zelfs op de meest onmogelijke plaatsen zie je de klaprozen wuiven. Ik kan hier zo van genieten. Het ruikt lekker buiten, het ziet er mooi en fris uit. Iedere dag zie je weer nieuwe bloemen. Ook het onkruid tiert welig rond. De vogels laten zich vroeg horen.  Een seizoen van puur genot.

dreamstime_l_16403411-klein.jpgJe ziet zoveel moois als je met aandacht naar de natuur kijkt. De natuur geeft mij ook troost op lastige momenten. De afgelopen tijden heb ik bijna iedere maand een begrafenis gehad. Door iedere dag naar buiten te gaan om te wandelen in het bos of aan het strand kom ik tot mezelf en koester wat er is.

Afgelopen week zag ik een interview met Laura Maaskant, over haar boek LEEF. Zij is 20 jaar oud en ongeneeslijk ziek. Zij heeft besloten geen chemo’s meer te nemen. Ze kiest voor kwaliteit van leven in plaats van kwantiteit. Ze wil zich graag zolang mogelijk goed blijven voelen.  En zij heeft de boodschap Leef, alsof het je eerste dag is.

Zij leeft het leven ,wat ze nog voor zich heeft, ten volle. Ze heeft mij geraakt en bevestigd met deze boodschap. Het leven is zo voorbij, laat de tijd dat je hier bent zo aangenaam mogelijk zijn voor jezelf.  Laat je verwonderen en geniet van wat er is. Laat je door de gedachte inspireren dat ook jouw leven heel bijzonder is en dat je er alles uit kunt halen wat erin zit. Dat ook jij, net zo goed als Laura, een kunstwerk van je leven kunt maken, begin vandaag nog. Hoe zou je dat kunnen doen?

Durf eens voor een kort moment in Laura’s schoenen te gaan staan en kijk vanuit haar perspectief eens naar jouw leven. Wat zou jij anders willen, als het leven korter is dan je zou wensen? Staan er dan nog dingen op je wensenlijst? Wat is dan belangrijk?  Schrijf het eens op voor jezelf. En kijk wat je zou kunnen en willen veranderen.

„Happiness is when what you think, what you say, and what you do are in harmony” Mahatma Ghandi

Hoe zorg je voor een positieve kijk op het leven? Laat je verwonderen door wat de dag je brengt. Niets is vanzelfsprekend. Haal iedere dag de mooie momenten uit je leven. Het is een kwestie van het gewoon doen. Zet de juiste bril op en neem het je gewoon voor om het ook echt te doen.

Hoe kun je dat doen? Laat je wekken met het liedje “Happy” als wekkertune.  Neem je iedere ochtend voor, je dag positief te beginnen. Bijvoorbeeld met een positief voornemen. „ Vandaag geniet ik, ten volle, van mijn dag”  Spreek deze zin 3 keer uit tegen jezelf in de spiegel na het tandenpoetsen. Spreek de zin vol vertrouwen uit. Je hersenen worden zo, als het ware geprogrammeerd, en richten zich op de prettige dingen van die dag.  Je zult merken dat de positieve dingen van die dag je meer gaan opvallen, dan de minder leuke. Speel ermee en zie wat het met jou doet! Probeer het eens uit en kijk wat het je oplevert!

Ik wens je een prachtig weekend toe! Ik hoop dat jij ten volle geniet van dit schitterende weer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *