Los van angst

Je kunt jezelf helemaal gek maken met allerlei angsten voor wat er zou kunnen gaan gebeuren. Deze gedachten helpen je niet verder. Probeer de angstgedachten los te laten. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Een klein voorbeeld hoe mijn zoon me herinnerde aan deze eenvoudige levenswijsheid.

Hoe kom je een hele steile ijzige berg af? Even stond ik boven aan de berg genageld, te piepen en mopperen. Deze afdaling was wel heel erg steil en ijzig. Normaal gesproken kom ik daar goed van af en ervaar ik geen angst tijdens het skien. “Kom op mam”; zei mijn zoon. “In dit soort gevallen neem ik gewoon bochtje voor bochtje en dan kom je vanzelf beneden.” Hij had helemaal gelijk. Als je naar een ijzige afgrond kijkt, wordt het alleen maar erger. Ik nam een diepe zucht. Ik moest er toch van af, dus dan maar bocht voor bocht. En dat deed ik.  Afgezien van enig geglibber hier en daar. Ik sprak me keer op keer moed in. Kom op gewoon bochtje voor bochtje. En natuurlijk kwam ik prima naar beneden en was ik blij en tevreden.

Stap voor stap Mijn zoon herinnerde mij weer aan deze simpele levenswijsheid. Gewoon stap voor stap je richten op het doel waar je naar toe wil, dan kom je er vanzelf. Of je nu van een ijzige berg af wil, je een boek schrijft, je doet eindexamen of je hebt een belangrijke gebeurtenis, welk doel je ook hebt. Een kwestie van de juiste focus en je niet te veel laten afleiden door wat er om je heen gebeurt. Gewoon stap voor stap er naartoe werken, dan kom je er vanzelf.

En zoals we ook nu zien, het leven kan in een flits voorbij zijn. Probeer zoveel mogelijk uit het moment te halen en ervan te genieten.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *