Moederdag; woorden recht uit je hart, daar kan geen cadeau tegenop.

Bloemen, bonbons, parfum of een sieraad, de advertenties stimuleren je om een aankoop te doen voor Moederdag. Een cadeau om te laten zien hoeveel je van haar houdt. Je moeder in het zonnetje zetten, hoeft echt niet met een duur cadeau. Schrijf je moeder een brief of kaart en spreek recht vanuit je hart, waarom je van haar houdt, wat je in haar bewondert, waar je dankbaar voor bent. Een mooier cadeau is er haast niet.

Vele jaren kreeg ik prachtige eigengemaakte knutsels van mijn kinderen. Met hart en ziel werd eraan gewerkt op school. Geheimzinnig werden ze meegesmokkeld naar huis. Thuis gekomen, kreeg ik het cadeau al snel. Ze konden de spanning niet meer aan om tot Moederdag te wachten. De zondagochtend op Moederdag en de stress rond het verzorgen van het ontbijt op bed, het gerinkel van de kopjes, het eitje koken en vechten wie wat zou doen. Dat waren de mooiste momenten om stiekem, vanuit je bed, naar te luisteren.

Afgelopen jaar ben ik met Moederdag blij verrast door een lieve sms van mijn dochter met daarin geschreven waarom ze zo van mij houdt. Mijn zoon was door zijn weekendbaan Moederdag helemaal vergeten. Een paar dagen later kreeg ik een brief van hem met woorden recht vanuit zijn hart. In deze brief vertelt hij dat het bijna onmogelijk is om in woorden uit te drukken hoeveel hij van mij houdt en schrijft waarom hij mij zo bewondert. Beide kinderen ontroerden mij diep. De complimenten, recht vanuit het hart van je kinderen, zijn de mooiste cadeaus die je krijgen kunt.

Ga eens een half uur zitten en vraag je eens af waarom je van je moeder houdt, wat je in haar waardeert en bewondert, wat je van haar hebt geleerd, wat ze jou heeft meegegeven en waar je dankbaar voor bent. Schrijf het op een kaart of in een brief en geef het haar. Wat misschien dagelijks als zo vanzelfsprekend lijkt, mag best eens met warme woorden worden benoemd. De kaart of brief zal door je moeder in haar hart worden gekoesterd.

Door de positieve kanten van je vrouw of moeder te benoemen, laat je zien wat zij voor jou betekent en geef je haar in woorden de liefde terug die jij dagelijks van haar ontvangt. Daar kan geen geschenk tegenop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *