Recensies

Een blog van Theredpost over tips uit LevenWerkenGenieten

by Marjanne Riemens on 22 december 2016

Charisma: energie

Lizet van Triet is schrijver, communicatie-expert en presentator. Ze is co-auteur van het vorig jaar gelanceerde boek ‘Charismatische Vrouw’ en schrijft maandelijks over charisma.

Een charismatische vrouw heeft veel energie. Kijk maar eens om je heen naar sprankelende vrouwen, die bruisen van daadkracht. Maar…meer dan een miljoen Nederlanders heeft last van een winterdip; vrouwen zelfs twee keer zo vaak als mannen. Gelukkig kun je er wel wat aan doen!

De charismatische Sylvia van de Ven, inspirerend coach en auteur van het boek LevenWerkenGenieten, creëerde de Oplaad-methode. Daarmee kun jij jouw energie opladen waardoor je je levenslustiger en sprankelender voelt. Een paar van haar tips vind je hieronder. Ze zijn makkelijk uitvoerbaar en eenvoudig in je dagelijks leven in te passen.

Wandel iedere dag
Juist in de winter is het belangrijk om naar buiten te gaan voor een frisse neus. Ga na – of nog beter tijdens – de lunch een blokje om. En wil je met een collega bijpraten, kies dan voor een wandeling. Daglicht, frisse lucht en beweging zorgen voor ontspanning en extra energie. Met een wandeling van een half uur laad je je accu weer flink op.

Ga sporten
Sporten ontspant. Beweeg minstens drie maal per week intensief, want dan komt endorfine vrij, een stof die je stemming positief beïnvloedt.

Geniet van muziek
Met de feestdagen voor de deur is het misschien nog makkelijker om lekker naar mooie muziek te luisteren. Ook daardoor komt er een stofje in je hersenen vrij: dopamine. Dat zorgt voor een prettig gevoel. Zet muziek op waar bij jij je lekker voelt en ga daar helemaal in op (erop dansen of meezingen is ook prima!). Tien minuten is al genoeg om weer helemaal op te knappen.

Ga lekker koud (na)douchen
Het klinkt misschien gek, maar als je jouw dag met een koude douche start, dan gaat heel je lijf tintelen. Daarnaast is het ook nog eens erg gezond en krijg je er veel energie door. Onderzoek heeft zelfs uitgewezen, dat het ziekteverzuim er bijna 30% minder door wordt. Dus even doorbijten; na een week ben je aan het koude water gewend!

Lachen is gezond
Lachen zorgt voor positieve energie. En er komt weer een andere stof in de hersenen vrij: noradrenaline. Dat zorgt voor ontspanning en het versterkt je immuunsysteem. Zoek zo vaak mogelijk die collega op waarmee je echt kunt lachen. Want een minuut lachen staat voor drie kwartier ontspanning.

Geef een compliment
Ben je blij met je collega’s om je heen? Laat het ze weten met een welgemeend compliment. De ontvanger voelt zich daardoor gezien of gehoord. Je maakt de ander blij en zelf word je er ook vrolijk van.

Koester dat wat goed gaat
Kijk voordat je gaat slapen even een minuutje terug op de dag. Wat was de moeite waard? Positieve gedachten helpen om te ontspannen, zeker ook voor het slapen gaan.

Wil je nog meer tips voor meer energie – en dus voor meer charisma – lees dan het boek LevenWerkenGenieten, de stap naar rust, ruimte en energie van Sylvia van de Ven. Onder de lezers van deze site worden 3 boeken verloot. Wil je daarvoor in aanmerking komen? Mail dan een reactie met jouw gouden energietip en je naam en e-mailadres naar info@theredpost.global!

Kijk voor meer info op www.levenwerkengenieten.com.

24 14 Body & Mind Meer genieten langer leven

2-24 14 Body & Mind Meer genieten langer leven

Bron: Primero Magazine juni 2014

 

wintergids nuon jpeg 18 dec.

Wintergids Nuon 2013/2014

massage magazine jpg klein

Massage Magazine september/oktober 2013

 

P1040633

Tijdens de vakbeurs: Beauty Salong Dimensions in september 2013

lezing boekhandel blokker klein boekhandelblokker etalage klein

Lezing Boekhandel Blokker september 2013

 

Recensie:” Het boek is vooral gericht op werkende vrouwen met een gezin die niet alleen veel taken en verantwoordelijkheden hebben, maar vaak ook niet hebben geleerd om zich te ontspannen en ‘nee’ te zeggen. Stap voor stap wordt duidelijk uitgelegd hoe je grenzen kunt stellen en ruimte kunt maken voor ontspannen en genieten. Een simpele, maar praktische handleiding om veel werk te verzetten en je er toch goed bij te voelen.” F. van Soelen NBD Biblion.

Esthe actueel levenwerkengenietenjpgklein

 

Estiticienne augustus 2013

Reactie Jan Schulkes, psycholoog “Dit boek zit goed in elkaar, handig en overzichtelijk in gebruik, met veel nuchtere, bruikbare tips voor mensen die het overzicht kwijt zijn geraakt, of nooit heel goed gehad hebben, over de structuur van hun leven, en wat daarin prioriteiten zouden moeten zijn. Naar mijn idee nuttig voor een grote doelgroep, waaronder lijkt me, ook mannen. “

Laat weten wat je van het boek vindt!

    Je naam (verplicht)

    Je email (verplicht)

    Jouw reactie:


    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *