Stel jezelf 13 vragen en ga vol energie het nieuwe jaar in!

Rond deze tijd neem ik vaak een moment voor mezelf, om kort terug te kijken op het afgelopen jaar. Ik stel zo mijn kompas bij in de richting die ik op wil en ga verder op mijn ontdekkingstocht. Het helpt om de juiste focus te houden. Doe jij dat ook? Prima dan vooral blijven doen. Heb je dit nog niet eerder gedaan, dan is het beslist de moeite waard om eens te proberen.dreamstime_l_35127837

Dagelijkse prikkels en uitdagingen kunnen je, in de loop van het jaar, verleiden om van je pad af te gaan waardoor je vergeet te doen wat je echt belangrijk vindt in jouw leven. Soms is dat niet erg en zelfs leuk, maar het kan je ook dwarszitten. Door regelmatig van een afstand naar jezelf te kijken, kun je zien of je nog op de goede weg bent. De volgende 13 vragen helpen je hierbij.

Neem en klein moment voor jezelf om antwoord te geven op deze vragen.  En ervaar wat het je brengt. Het hoeft niet perfect. Het is gewoon even speels van een afstand kijken om je kompas indien nodig bij te stellen.

1. Wat heeft mij dwars gezeten het afgelopen jaar?

2. Wat ga ik aan het einde van 2013 achter me laten?

3. Welke stap neem ik zelf om dit ook echt los te laten? Wie vertel ik dit

zodat hij/zij jou hieraan kan herinneren, wanneer je het mocht vergeten?

4. Wat vergeef ik mezelf over het afgelopen jaar?

5. Welke levensles heb ik geleerd?

6. Waar heb  ik van genoten en ben ik dankbaar voor?

7. Wat neem ik hiervan mee naar 2014?

8. Waar ga ik in 2014 mijn tijd en energie aan geven? Welke prioriteit(en) stel ik hierbij?

9. Hoe zorg ik ervoor dat ik dit ook echt ga doen?

10. Welke actie(s) neem ik om dit te bereiken?

11. Wat heb ik daarbij nodig?

12. Wie ga ik van deze acties op de hoogte brengen zodat deze persoon jou daarin kan inspireren of steunen op lastige momenten?

13. Wat ga ik vanaf nu dagelijks doen om mezelf goed te voelen?

Veel inspiratie met het invullen zodat jij fris en fruitig en nieuwe jaar tegemoet gaat.

Graag wens ik jou een inspirerend en energiek 2014. En ik hoop dat jij zoveel mogelijk probeert te genieten van wat er is. Dan zul je merken dat je een inspiratiebron bent voor de wereld om je heen!

Deel dit artikel met vrienden of vriendinnen mocht je denken dat dit voor hen waardevol is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *