Vijf simpele tips om je hoofd tot rust te brengen

Zit jouw hoofd soms ook zo vol met gedachten? Zou je willen dat er een uitknopje was waar je op kon drukken? Gewoon uit, en aan niets denken. Even een oase van rust.

P1010131

Wat kun je doen om je hoofd meer te ontspannen. Hier volgen vijf simpele tips. Probeer er eens een aantal uit. Hou er een eens een week lang vol en ervaar of je verschil gaat merken.

1. Concentreer je op je ademhaling. Adem in vier rustige tellen in via je neus en blaas in vier rustige tellen de lucht uit via je mond.  Hou een hand op je buik, en probeer naar je buik toe te ademen bij de inademing. Als je merkt dat je weer in je hoofd zit, probeer dan weer opnieuw terug te keren naar je ademhaling. Kijk of je dit drie keer per dag vijf minuten kunt volhouden en ervaar wat het met je doet.

2. Maak een wandeling in de buitenlucht.  Ga na het avondeten even een blokje om. Het is goed voor je spijsvertering en het helpt om lekker te gaan slapen. Adem de frisse buitenlucht bewust in via je neus en blaas uit via je mond. Wikkel je voeten heel bewust af van achter naar voor.  Probeer bewust naar de natuur te kijken.  Kun je in de avond niet weg, probeer dan overdag minimaal een half uur naar buiten te gaan. Je zult merken dat je hoofd ervan opfrist.

3. Ga iets actiefs te doen wanneer je hoofd vol zit. Ga poetsen, tuinieren, knutselen of schilderen. Door in beweging te gaan en je puur te richten op de activiteit, leid je jezelf af van al je gedachten.

4. Ga sporten. Hardlopen, joggen, fietsen of zwemmen. Tijdens het sporten komt er een stofje vrij in je hersenen (endorfine) waardoor jij je prettiger gaat voelen. Na hardlopen zul je merken dat de energie naar je voeten stroomt. Een intervaltraining is goed voor je innerlijke veerkracht, zowel op je werk als privé.

5. Mediteer. Mediteren helpt je te ontspannen. Er zijn allerlei meditaties. En een meditatie hoeft niet eens lang te duren. Je hebt ook korte meditaties van vijf minuten. Er staat er zelfs een op mijn site onder downloads.

Wat is voor jou de meest effectieve manier om je hoofd leeg te maken? Laat het hieronder weten en wie weet inspireer je anderen!

Deel deze informatie gerust!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *